Politica cookie

/Politica cookie
Politica cookie2018-10-01T10:29:02+00:00

Politica de cookie Infomed Pro

1. Introducere

Aceasta politica privind utilizarea cookie-urilor este conceputa pentru a va informa in legatura cu practicile noastre in ceea ce priveste colectarea de informatii de la dvs. atunci cand vizitati site-ul nostru, prin intermediul cookie-urilor si a altor tehnologii de urmarire, insa cu respectarea dreptului dvs. la protectia datelor cu caracter personal care va privesc.

Cookie-urile noastre nu retin date cu caracter personal cum ar fi numele tau sau detaliile bancare. Acestea doar ne permit sa aflam informatii dupa ce v-ati autentificat sau ajuta la a face legatura intre informatiile privind navigarea facuta si datele tale cu caracter personal atunci cand alegi sa te inregistrezi pentru un serviciu sau buletin informativ.

Confidentialitatea informatiilor este o responsabilitate permanenta si, prin urmare, ne asumam ca vom actualiza din cand in cand acest document de informare pe masura ce vom intreprinde noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidentialitate. In ceea ce priveste prelucrarea datelor bazate pe consimtamant (dupa cum este descris mai jos), va vom notifica orice modificare si vom solicita consimtamantul dvs. suplimentar.

Precizam ca nu vom solicita ori primi informatii, de orice natura, de la copiii sub 16 ani.

Informatiile de mai jos aduc la cunostinta dvs. mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul www.Infomed Pro.ro. De asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

Site-ul www.infomedpro.ro este operat de societatea SC Infomed Pro SRL, avand cod de identificare fiscala RO20762338, fiind inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J05/165/2007, denumita in continuare „Infomed Pro”, ce utilizeaza cookie-uri atat proprii, cat si de la terti, pentru a furniza vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului vizitatorilor si clientilor sai. De asemenea, va informam ca site-ul este gazduit (hosting provider) de web-serverul [HOST-VISION.COM].

2. Contextul legislativ

Conform cerintelor Directivei (UE) 2002/58/EC („Directiva E-Privacy”) si a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE („Regulamentul GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care dvs. ni le furnizati prin utilizarea site-ului nostru in acord cu prevederile Regulamentului GDPR si a Directivei E-Privacy.

In special, Regulamentul GDPR ne obliga, in primul rand, sa oferim posibilitatea ca utilizatorul sa-si exprime sau, dupa caz, sa-si retraga oricand consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, sa rectifice continutul datelor cu caracter personal sau sa solicite transferul datelor cu caracter personal catre un alt operator, iar, in al doilea rand, sa informam utilizatorul despre continutul cookie-urilor utilizate de site-ul nostru, ce categorii de date personale ale utilizatorului sunt prelucrate de cookie-urile noastre, ce facem cu informatiile obtinute de cookie-uri si unde stocam respectivele informatii, oferirea unui nivel de securitate ridicat asupra informatiilor colectate de cookie-uri, posibilitatea utilizatorului de a bloca oricand rularea oricarui sau a tuturor cookie-urilor de site-ul nostru, precum si stergerea informatiilor colectate de cookie-uri.

Pentru mai multe detalii privind continutul acestor norme juridice, va rugam sa accesati urmatoarele link-uri:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=celex%3A32002L0058

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

3. Drepturile dvs.

Regulamentul GDPR ofera anumite drepturi persoanelor vizate. Aveti dreptul de a accesa si de a rectifica (corecta) inregistrarea datelor dvs. personale prelucrate de noi daca acestea sunt inexacte. Ne puteti solicita sa stergem aceste date sau sa incetam prelucrarea acestora, sub rezerva anumitor exceptii. De asemenea, ne puteti solicita incetarea utilizarii datelor dvs. in scopuri de marketing direct. Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de protectie a datelor daca aveti ingrijorari cu privire la modul in care prelucram datele dvs. personale. Cand este fezabil din punct de vedere tehnic, vom putea – la cererea dvs. – sa va furnizam datele personale sau sa le transmitem direct unui alt operator. Daca accesul nu poate fi furnizat intr-un interval de timp rezonabil, va vom furniza o data la care informatiile vor fi transmise. Puteti solicita, de asemenea, informatii suplimentare despre: scopul prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal vizate, care a fost sursa informatiilor si cat timp vor fi stocate. Daca doriti sa executati oricare dintre aceste drepturi, va rugam sa contactati responsabilul nostru pentru protectia datelor la adresa [email protected], oricand.

AVERTIZARE! Va rugam sa va exersati cu intelepciune drepturile si sa retineti ca abuzul de drepturi va poate atrage raspunderea.

Datele de contact ale autoritatii nationale de protectie a datelor cu caracter personal sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336

Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro

Adresa de e-mail: [email protected]

Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

4. Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal

Am desemnat un responsabil cu protectia datelor in ceea ce priveste toate aspectele legate de protectia datelor cu caracter personal, iar dvs. puteti contacta responsabilul cu protectia datelor cu privire la toate chestiunile legate de prelucrarea datelor dvs. si la exercitarea drepturilor dvs. potrivit dispozitiilor legale aplicabile, in special daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la modul in care noi prelucram datele dvs. cu caracter personal.

Date contact responsabil cu protectia datelor :

Nume : Cotrău Călin
Telefon: 0771579050
Email : [email protected]

5. Consimtamantul dvs. pentru utilizarea cookie-urilor

Odata ce ati accesat site-ul nostru veti fi intampinat de un mesaj prin care vi se va cere consimtamantul in acord cu dispozitiile legale aplicabile cu privire la categoriile de cookie-uri pe care veti fi sau nu de acord sa le folosim pe durata vizitei dvs. pe site-ul nostru. De asemenea, este important de retinut ca prin consimtamantul dat in sensul utilizarii cookie-ului/urilor respectiv/e veti fi de acord si cu stocarea in conditii de siguranta a informatiilor colectate de cookie-ul/-urile cu care ati fost de acord.

Pana la momentul la care procesul de accept/refuz pentru utilizarea cookie-urilor nu este finalizat niciun cookie nu va fi utilizat de site-ul nostru, cu exceptia cookie-urilor in lipsa carora site-ul nu poate functiona.

Precizam ca oricand veti avea posibilitatea sa blocati rularea cookie-urilor asa cum veti vedea mai jos, dar si posibilitatea de a sterge informatiile colectate de cookie-uri.

6. Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se acceseaza acest site (mai multe detalii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie).

Cookie-ul este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata, iar tehnic doar web-serverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.
Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament pentru o durata configurata de website-ul care l-a plasat. Acest tip de cookie-uri pot fi sterse de utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

7. Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (browser-ul pe care il folositi dvs., spre exemplu Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, etc.) si un web-server anume, mai precis serverul care gazduieste site-ul nostru. Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex. preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

8. Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de web-servere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (cookie-urile de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul paraseste website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-urile persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment.

9. Cum folosim noi cookie-urile pe acest site

Am clasificat cookie-urile noastre in urmatoarele categorii, pentru a va fi mai usor sa intelegeti de ce avem nevoie de ele:

Strict necesare – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site. Aceste cookie-uri nu colecteaza informatii despre dvs. care ar putea fi folosite pentru publicitate sau pentru a inregistra activitatea dvs. pe internet. Fara aceste cookie-uri, acest site nu va functiona corect. Asadar, daca blocati aceste cookie-uri, nu putem prezice cum va evolua site-ul pentru dvs.
Performanta – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul nostru si cum il putem imbunatati, de exemplu, care sunt paginile vizualizate cel mai des si daca intampinati mesaje de eroare. Acestea nu colecteaza informatii care va pot identifica, toate datele fiind anonime.

Utilizand site-ul nostru va exprimati acordul privind utilizarea de cookie-uri de “performanta”. Daca le blocati, nu putem prezice cum va evolua site-ul pentru dvs.

Functionalitate – acestea ajuta la imbunatatirea experientei dvs., de exemplu reamintindu-va ce produse ati adaugat in cos. Acestea pot inregistra modificarile pe care le-ati facut pe site. Informatiile pe care le colecteaza pot fi facute anonime. Acestea se refera strict la site-ul nostru si nu pot urmari alte site-uri pe care le vizitati.

Aveti posibilitatea sa blocati sau sa permiteti utilizarea acestor cookie-uri, dar blocarea lor poate insemna ca nu vom mai putea furniza anumite servicii. Este de asemenea posibil ca blocarea lor sa ne impiedice sa memoram ca nu ati dorit un anumit serviciu.

Targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informatii cu terte parti cu care facem reclama, pentru a sti cum ati ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica partile site-ului de care sunteti interesat. Utilizam apoi aceste informatii pentru a va arata reclame si pagini care credem ca va pot interesa, pentru a individualiza modul in care comunicam cu dvs. sau pentru a individualiza continutul comunicarilor pe care vi le trimitem.

Daca preferati, puteti opta pentru a renunta la acestea. Individualizarea continutului inseamna ca acesta include informatii care reflecta interesul pe care l-ati aratat fata de continutul paginilor noastre sau oferte ori promotii care credem ca v-ar putea interesa, si pentru a imbunatati modul in care raspundem la necesitatile dvs.

10. Fișiere cookie pe care noi le folosim:

Google Analytics – serviciu de analiză furnizat de Google pentru a observa modul în care utilizați site-ul Infomed Pro.

Facebook pixel – serviciu de analiză furnizat de Facebook pentru a observa modul în care utilizați site-ul Infomed Pro.

TIP DE COOKIE NUME SURSĂ DESCRIERE DURATĂ
Necesare __cfduid infomedpro.ro Folosit de rețeaua de conținut, Cloudflare, pentru a identifica un serviciu de încredere 1 an
CookieConsent infomedpro.ro Stochează starea de consimțământ pentru modul cookie al utilizatorului pentru domeniul curent 1 an
Statistici _ga infomedpro.ro Înregistrează un cod unic care este folosit pentru a genera date statistice despre modul în care vizitatorul folosește site-ul web. 2 ani
_gat infomedpro.ro Utilizat de Google Analytics pentru a reduce rata solicitărilor Până la sfârşitul sesiunii în browser
_gid infomedpro.ro Înregistrează un cod unic care este folosit pentru a genera date statistice despre modul în care vizitatorul folosește site-ul web. Până la sfârşitul sesiunii în browser
Marketing ads/ga-audiences google.com Folosite de oratorii Google AdWords pentru a reorganiza vizitatorii pe baza comportamentului online al vizitatorilor pe teritoriul țării. Până la sfârşitul sesiunii în browser
fr facebook.com Utilizat de Facebook pentru a livra o serie de produse publicitare, cum ar fi licitarea în timp real de la agenți de publicitate terță parte. 3 luni
messenger_live_chat_https:
//infomedpro.ro /_1492892687437551_0
facebook.com Neclasificat Pana la excluderea serviciului facebook de pe site-ul infomedpro.ro
tr facebook.com Neclasificat Până la sfârşitul sesiunii în browser
NID google.com Înregistrează un ID unic care identifică dispozitivul utilizatorului returnat. ID-ul este utilizat pentru anunțurile direcționate. 6 luni

11. Cum puteti opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau puteti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu sunteti inregistat folosind cookie-urile, nu veti putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului dvs.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:

http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

All About Cookies

Microsoft Cookies guide

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

12. Stocarea informatiilor captate de cookie-uri

Informatiile obtinute de cookie-uri sunt pastrate in conditii de siguranta ridicata de web-server, respectiv serverul care gazduieste site-ul nostru.

Va asiguram ca web-serverul nostru trebuie sa se conformeze unor cerinte de securitate ridicata in ceea ce priveste informatiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat sa respecte cu strictete obligatiile impuse de legea aplicabila.

Informatiile pe care le colectam despre dvs. prin accesarea web-site-ului nostru nu vor fi partajate cu terte parti.

13. Securitatea datelor personale

Pentru a va proteja confidentialitatea datelor si a informatiilor personale pe care le transmiteti prin utilizarea acestui site web, vom mentine garantii fizice, tehnice si administrative.

Actualizam si testam tehnologia noastra de securitate in mod continuu. Restrictionam accesul la datele dvs. personale acelor angajati care trebuie sa stie acele informatii pentru a va oferi beneficii sau servicii. In plus, instruim angajatii nostri cu privire la importanta confidentialitatii si mentinerea confidentialitatii si securitatii informatiilor dvs.

Daca apare o scurgere de date cu caracter personal, vom face totul pentru a o elimina si pentru a evalua un nivel de risc legat de scurgere in conformitate cu politica noastra privind incalcarea datelor cu caracter personal. In cazul in care se constata ca scurgerea poate duce la vatamari fizice, materiale sau nemateriale pentru dvs. (de exemplu, discriminare, furt de identitate, frauda sau pierdere financiara), va vom contacta fara intarzieri nejustificate, cu exceptia cazului in care legea prevede altfel. Toate demersurile noastre vor fi luate in deplina cooperare cu autoritatea competenta de supraveghere.

14. Aspecte de securitate legate de cookie-uri

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general, browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookie-urilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

15.Modificari ale politicii privind cookie-urile

Este posibil sa actualizam din cand in cand acest document de informare prin publicarea unei noi versiuni pe acest site web.

Avand in vedere ca legile privind protectia datelor cu caracter personal, interpretarile organelor de stat, recomandarile autoritatilor de supraveghere se schimba si se imbunatatesc din cand in cand, se asteapta ca aceasta notificare privind confidentialitatea si conditiile de utilizare sa se schimbe si ea. Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment, din orice motiv si fara notificare acest document de informare. Orice modificare a politicii noastre de confidentialitate va fi afisata pe aceasta pagina, astfel incat sa fiti constienti de politicile noastre. Dispozitiile continute in prezentul document inlocuiesc toate anunturile sau declaratiile anterioare privind practicile noastre de confidentialitate si termenii si conditiile care guverneaza utilizarea acestui site web.

16. Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookie-uri

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura insa ca navigati fara griji cu ajutorul cookie-urilor:
Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

17. Intrebari, nelamuriri, reclamatii

Daca aveti intrebari cu privire la informatiile dvs. personale sau daca doriti sa va executati drepturile sau aveti nelamuriri sau reclamatii, va rugam sa ne contactati prin trimiterea unui e-mail la responsabilul pentru protectia datelor la [email protected]

Daca doriti sa nu folosim informatiile pe care ni le-ati furnizat, va rugam sa ne trimiteti un e-mail catre [email protected] cu titlul “Nu utilizati datele mele” si numele dvs.

Pentru a va actualiza sau a corecta datele dvs. personale, va rugam sa contactati responsabilul pentru protectia datelor la [email protected]

X