9 pași simpli care poți să-i faci inainte de lansarea programului

1. Documentează-te cu privire la Program

Poți începe prin a te documenta despre ediția trecută din 2017, urmărind documente disponibile, articole despre program scrise de persoane care au aplicat. Dacă ai ocazia participă la sesiuni de informare unde sunt prezenți reprezentanți ai Ministerului sau Agențiilor care se ocupă de implementarea programului. Cu siguranță și întâlnirile organizate de către firmele de consultanță te pot ajuta.

2. Analizează grila de evaluare de anul trecut, lista de cheltuieli eligibile

Urmărind criteriile de anul trecut îți poți de seama în linii mari cum poți obține un punctaj cât mai mare și, de asemenea, ce activități pot fi finanțat prin program. Îți poți calcula punctajul cu ajutorul unei grile disponibile pe site. Pe măsură ce parcurgi grila și afli mai multe despre eligibilitate, notează întrebările sau neclaritățile pentru a le adresa consultantului nostru.

Start Up Nation 2018

3. Alege-ți ideea de afacere

Dacă nu ai deja o idee mult visată care îți poate aduce un punctaj mare , verifică lista codurilor CAEN și selectează 1-2 idei de afaceri pe care ți-ar plăcea să le implementezi sau pentru care consideri că ești pregătit.

4. Documentează-te ce presupune afacerea selectată

Studiază ce resurse (umane, financiare), echipamente sunt necesare, ce cheltuieli ar implica, care sunt veniturile pe care le poți obține, care ar fi concurența, precum și identificarea punctelor tari și ce crezi că te-ar diferenția față de aceștia.

5. Fă-ți o listă inițială de costuri

Această listă trebuie să includă tot ceea ce crezi tu că ai nevoie pentru a desfășura activitatea aleasă – echipamente, software, mobilier, număr de angajați, materii prime, spațiul unde vei desfășura activitatea, contabilitate, avize și autorizații.

6. Evaluază-ți veniturile potențiale și strategia pe care o abordezi ca să ai succes

Indiferent de domeniul ales trebuie să identifici ce venituri poți obține și în ce condiții. Poți analiza piața, concurența și să estimezi care ar fi cantitățile cele mai realiste pe care le poți vinde tu. Apoi compară veniturile cu costurile.

7. Începe discuțiile pentru înființarea firmei

Este important ca înainte să înființezi firma să ai în vedere toate elemtele de mai sus și faptul că pentru a fi eligibil asociatul/asociații NU TREBUIE să mai fi avut autorizat codul CAEN pentru care solicită finanțarea într-o altă firmă în ultimul an, sau în anul în care solicită finanțare. Poți trece mai multe coduri CAEN în actul constitutiv dintre cele eligibile și chiar și neeligibile, dacă vei desfășura și alte activități.

8. Caută-ți o firmă de consultanță care să te ajute să scrii și să implementezi proiectul

Poți încerca să îți scrii și singur proiectul, dar este recomandat să lucrezi cu o firmă de consultanță, întrucât îți poți crește considerabil șansele de a obține finanțare.Poți începe să analizezi piața pentru a fi sigur că platești un preț corect și de aseamenea că lucrezi cu oamenii potriviți. Prețul corect nu înseamnă cel mai mic preț, ci trebuie să analizezi un cumul de elemente: expertiza celor cu care vei colabora, oferta și contractul oferit, capacitatea lor de a veni cu sfaturi de business.

9. Începe să lucrezi la planul de afaceri

Chiar dacă a fost sau nu publicat ghidul, poți începe să lucrezi la bugetul proiectului ținând cont de cheltuielile eligibile și de schița ideeii de afaceri.

Contactează acum echipa noastră!

SC Infomed Pro SRL

0771 054 002

startup@infomedpro.ro

Str. Padisului 26, Oradea

Orar : Luni-Vineri 08:30 – 16:30