Consultanţă privind accesarea fondurilor europene
Ce îţi oferim?
- Îţi întocmim cererea de finanţare în conformitate cu cerinţele finanţatorului;
- Te îndrumăm pentru obţinerea rapidă a documentelor, actelor şi avizelor de care ai nevoie;
- Te ajutăm să obţii cofinanţare pentru proiect de la o bancă sau o instituţie financiară;
- Îţi întocmim dosarele de achiziţii şi te asistăm la implementarea proiectului;
- Îţi pregătim cererea de plată, astfel încât să obţii finanţarea nerambursabilă în cel mai scurt timp.
Care sunt beneficiile?
- Obţii cea mai bună soluție de finanţare nerambursabilă pentru proiectul tău;
- Lucrezi cu un consultant care are experienţă în obţinerea de finanţare nerambursabilă;
- Beneficiezi de contactele pe care noi deja le-am stabilit cu instituţiile de finanţare;
- Reduci la maxim timpul, banii şi nervii investiţi în pregătirea şi implementarea proiectului;
Obiectivul acestui tip de activității desfășurate de firma noastră este acela de a contribui la o absorbție cât mai mare a fondurilor nerambursabile prin sprijinirea dezvoltării pe plan regional a sectoarelor public și privat și îmbunătățirea climatului general de afaceri prin oferirea de servicii de consultanță profesioniste.
Obiectivul acestui tip de activității desfășurate de firma noastră este acela de a contribui la o absorbție cât mai mare a fondurilor nerambursabile prin sprijinirea dezvoltării pe plan regional a sectoarelor public și privat și îmbunătățirea climatului general de afaceri prin oferirea de servicii de consultanță profesioniste.
Programul pentru stimularea infiintarii intreprinderilor mici si milocii
”Start-up Nation Romania”
Programul este unul de încurajare şi stimulare a înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii, principalul obiectiv al acestuia fiind de creştere a performanţelor firmelor tinere.
Am sanse sa obtin finantare cu afacerea mea?
Poți afla și singur foarte simplu. În primul rand trebuie sa citești foarte bine acest articol, nu iți ia mai mult de 3 minute. Trebuie sa stabilești eligibilitatea, care e data în primul rând de domeniul de activitate și de tipul de cheltuieli pe care vrei să le efectuezi. De asemenea, tine cont si de punctajul obtinut, pentru că banii se dau in funcție de punctaj, iar un punctaj mic de obicei duce efectiv la imposibilitatea obținerii unei finanțări.
Cine poate să obţină aceşti bani?
Pentru accesarea programului Romania Startup Nation, firmele solicitante trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, dintre care, cele mai importante, le enumărăm mai jos:
- – Sunt SRL-D, SRL sau cooperatii.
- – Sunt infiintate dupa data intrarii in vigoare a OUG-ului 10/30.01.2017
- – Nu au datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale
- – Au codul CAEN autorizat la ONRC in momentul depunerii documentatie de decont
- – Creeaza minim 2 locuri de munca si le mentine pe o perioada de pana la 3 ani dupa implementarea proiectului.
- – Programul va avea doua surse de finantare. Inca nu s-a detaliat modul in care concurentii se vor imparti pe cele doua surse de finantare, insa cei care vor obtine bani din fondurile nerambursabile, trebuie sa aiba sediul in mediul urban, dar fara Ilfov si Bucuresti. Pentru cei care vor obtine banii din fondurile din bugetul de stat, nu are importanta locatia activitatii.
Pentru a verifica eligibilitatea codului CAEN, puteti verifica fisierul de mai jos dedicat. In acelasi timp, puteti verifica si punctajul pe care il va primi codul CAEN cu care doriti sa aplicati.
Câţi bani pot să iau?
200.000 de lei (sau aproximativ 44.000 de euro) este suma primită maximum în cadrul programului. Aceasta reprezintă o contribuţie de maximum 100% din valoarea proiectului.
Atentie insa, chiar daca intreprinzatorul trebuie sa vina cu o contributie proprie de 0% in ceea ce priveste cheltuielile eligibile, este posibil sa exista cheltuieli neeligibile necesare, cheltuieli neprevazute si diferente de cheltuieli la decontare care daca nu pot fi acoperite de intreprinzator din alte surse, pot duce la blocarea intregului proiect.
Cum pot cheltui aceşti bani?
Cheltuielile eligibile sunt reprezentate de: echipamente si utilaje, autoutilitare, echipamente climtizare/incalzire, echipamente de obtinere a unei economii de energie, echipamente it, mobilier, birotica, chirii, pagini web, cursuri de antreprenoriat, software si consultanta. In ceea ce priveste TVA-ul, aceasta nu este cheltuiala eligibila pentru proiectele finantate din bugetul de stat. Pentru cele din fondurile europene, e posibil sa fie, dar acest aspect urmeaza sa fie lamurit in urmatoarele iteratii ale normelor de implementare.
Cum mă înscriu?
Inscrierea se face online, pe o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 1 mai. Data de 1 mai este una propusa, insa nu este definitiva.
Cum se face evaluarea?
Evaluarea se face in ordinea punctajului, pe urmatoarea grila de punctaj:
Momentan, in normele metodologice nu exista si mentiuni legate de modalitatea de decontare/rambursare a banilor, aceste informatii urmand sa fie actualizate in zilele care urmeaza.
Mai jos regasiti spre download, Ordonanta de Urgenta 10/2017 care reglementeaza Programul Romania Startup Nation, dar si propunerile legislative privind normele de aplicare ale acestuia. Sau altfel spus, a doua varianta propusa a ghidului solicitantului (actualizata 28 februarie). De asemenea, am atasat si propunerea de coduri CAEN eligibile.
DESCARCĂ DOCUMENTE
- Propunere norme metodologice Romania Startup Nation – DESCARCĂ FIȘIERUL
- Anexa Coduri CAEN Eligibile Romania Startup Nation – DESCARCĂ FIȘIERUL
- Ordonanta reglementare Romania Startup Nation – DESCARCĂ FIȘIERUL
Programul National Strategic este centrat pe trei aspecte-cheie:
- facilitarea transformarii si modernizarii structurii duale a agriculturii si silviculturii, precum si a industriilor procesatoare aferente, pentru a le face mai competitive si pentru a comtribui la cresterea economica si convergenta veniturilor din spatiul rural, in paralel cu asigurarea conditiilor de trai si protectia muncii
- mentinerea si imbunatatirea calitatii mediului din zonele rurale ale Romaniei, prin promovarea unui management durabil atat pe suprafetele agricole, cat si pe cele forestiere
- gestionarea si facilitarea tranzitiei fortei de munca din sectorul agricol catre alte sectoare care sa le asigure un nivel de trai corespunzator
Programul Operational Regional 2014 – 2020, are la baza prioritatile comune de dezvoltare propuse in cadrul Planurilor de Dezvoltare Regionala (PDR), fiind corelat cu celelalte programe operationale pentru aceeasi perioada de programare si / sau cu strategiile sectoriale / nationale in domeniile sale de interventie, precum si cu alte documente strategie la nivel european.
Obiectivul general al POR 2014 – 2020, il constituie „cresterea competitivitatii economice si imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatilor locale si regionale” prin sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri, a conditiilor infrastructurale si a serviciilor, care sa asigure o dezvoltare sustenabila a regiunilor, capabile sa gestioneze in mod eficient resursele, sa valorifice potentialul lor de inovare si de asimilare a progresului tehologic.
Acest program are ca principal scop stimularea creșterii economice stabilind prioritățile de investiții precum și obiectivele și acțiunile asumate de România în domeniul resurselor umane, valorizând capitalul uman ca o resursă pentru dezvoltarea în viitor.
Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 își propune următoarele:
1. Dezvoltarea unor scheme de formare profesionala personalizate, ca modalitate de atenuare a dezechilibrelor dintre cerere si oferta de munca, precum si evaluarea si certificarea competentelor dobandite in sistem informal si non‐formal ca modalitate de crestere a sanselor de ocupare.
2. Asigurarea unei integrari durabile a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca
3. Incurajarea antreprenoriatului si a infiintarii de intreprinderi economice si sociale.
4. Efectuarea de investitii in domeniul educatiei, al formarii si al formarii profesionale in vederea dobandirii de competente si a invatarii pe tot parcursul vietii
5. Modernizarea Serviciului Public de Ocupare si cresterea capacitatii administrative a acestuia de a furniza servicii personalizate in vederea angajarii.
Mai jos puteti vizualiza Documentul Cadru de Implementare POCU 2014-2020 in forma sa oficiala. Pentru clarificari, va stam la dispozitie in sectiunea Asistenta.